2014. június 24., kedd

Megszólal a kisördög



Minek vállaltad el? Már megint munkát vettél a nyakadba. A többiek csak ülni fognak, élvezik a konferenciát, te meg itt nyűglődsz, gyártod a ppt-t, keresed a képeket. Kit érdekel, hogy azok a szutyok kis vizek, ahogy Áron nevezi őket, áradnak és mosnak és szakítanak? 


Már csak pár órád van hátra, hát most ne kapkodj. Izzad a tenyered. Kezdődik. Kis maximalista. Nem elég a 20 dia? Állj. Először gondold át a lényeget. Mit akarsz mondani? 


3 blokk? Oké. Akkor milyen képeket teszel be? Megvan. Szorító görcs a gyomrodban. Arról a témáról nem szeretik a főnökök, ha beszélsz? Behódolunk kedveském? Na ne. Félsz. Tényleg nem beszélhetsz róla? Akkor minek az egész előadás, ha a lényeget nem mondhatod el? Hagyd abba, vagy csináld  becsületesen.


 Csúszik a tenyered, ragadsz az izzadságtól. Kezd fázni a lábad is. Nem édes, nincs hűvös a szobában, kezded tisztán látni a dolgokat. Már csak két órád van.


Állj neki. Képek összeszedve. Jó. Nem figurázunk. A szöveg velős, lényeges. Csattanós, ahogy szoktad. Vond be a kollégákat az előadásodba. Már múlik az idegességed. Nincs vesztenivalód.


Kész, összeállt, próbázd le. Belefértél a 20 percbe? Mondd el még egyszer, tudod, letisztul a mondanivalód.  Ne félj, ha emlékezni fogsz az indításra, utána belelendülsz. A hangod először remegni fog, aztán pergő beszédű lesz. Tisztán és élesen fogsz beszélni. A témát ismered, nem kell bemagolnod, ez az életed, a hivatásod, ez fáj nap, mint nap. Segíteni akarsz, a többiek is tudják. A nevükben beszélsz, értük is szólsz.


Kezdődik. Szólítanak. A kezed továbbra is izzad. a lábad remeg. Egyenesen előrenézni, nyugodtan mosolyogni és kezdődik. Nincsenek sokan, ez jó, nem kell aggódni, ha valamit nem jól mondasz.


Nyílik az ajtó. Emberek jönnek be. Mi? Hééé, téves, mit akarnak ennyien?  Jönnek a főnökök is, a többi kolléganőd. Mert fontos a mondanivalód. Meghallgatnak. És utána gondolkodni fognak rajta. 


Megérte. Készen vagy.  Micsoda felszabadult érzés, megkönnyebbülés, szárnyalás. Elégedett vagy.

Forrás: http://childoflight.wikia.com/wiki/Genovefa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése